Netværk, hubs, switches mv. ...

080900
 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hejsa,

  Jeg har et par spørgsmål vedr. hubs, switches, bridges, routere og broutere.

  1) fåes de alle som hardware, og ser de i så fald alle ud lidt ligesom hubs?
  2) Mellem 2 LAN: skal der to routere til (en i hvert LAN)?
  3) Broer, som jo egentlig kun fungerer på OSI's 2 nederste lag, kan de sende data fra f.eks. et Token Ring LAN til et Ethernet LAN (jeg ved godt at CSMA/CD findes på Datalink-laget), eller skal man bruge en router?
  4)Forestil dig en virksomhed, der har en grafisk afdeling, hvor al datatransmission skal være garanteret. Resten af virksomheden kører normalt. Man har valgt at køre med Token Ring i den grafiske afdeling og Ethernet i resten af virksomheden. Er det en dum løsning? Og hvordan klarer man kablingen i Token Ring? Hvilke begrænsninger er der (kabellængde, MAU etc.)

  Jeg håber, at du svarer hurtigt - vi benytter det i undervisning.

  Mange hilsner
  Birgitte Holm

  PS: Mangler du ikke noget om broer og broutere i din ordbog?


  Karbo svarer

  Hej Birgitte

  Jeg kender ikke meget til de mere avancerede netenheder, du beskriver. Jeg har aldrig haft fingerene i bridges og den slags, men jeg kan ikke tro andet end at det er små sorte kasser ligesom hubs, routere og switches.

  Du må kunne forbinde to LANs med en router - hvis de er i nærheden af hinanden. Men hvis de fx er forbundet med en telefonledning, skal der formentlig en router i hver ende. Spørg din lærer eller ring til en Internet-udbyder - det er de eksperter i.

  Jeg kan ikke se nogen fordel i at benytte Token Ring og Ethernet i samme virksomhed - med mindre der er Token Ring i forvejen, og man insisterer på at genanvende det. Garanteret datatransmission - jeg mener, at med et rigtigt dimensioneret Ethernet må du kunne få mindst lige så god hastighed som med Token Ring. Jeg har selv arbejdet med TR i nogle år, og det var da udmærket. I dag er produkterne bare overhalet af ethernet, som også er meget billigere.

  Det var, hvad jeg kunne bidrage med. Held og lykke med studierne!

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.