Printer, DOS-udskrift under Windows 98, PCL...

041100

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Jeg har en Canon laserprinter LBP-460. Efter at have kørt setup program og installeret det nødvendige software har jeg følgende problemer!
  Når jeg kører det program til printeren der hedder pcl emulation kan jeg ikke printe fra mit DOS regnskabsprogram til LPT:1.(Dette gælder alle DOS-prog.) Programmet kommer og siger at win98 har sat sig på LPT:1 og derfor kan dette DOS-program ikke printe til LPT:1 (i dette tilfælde fakturaer).Jeg har i DOS-programmet valgt en HP laser som printer som jeg skal. En testudskrift i pcl emulation mode i win98 fortæller at kommunikationen og osv. er i orden????? I min bios er LPT:1 sat til ECP.
  Egenskaber for printeren er i orden dvs. fluebenet i sæt ms.dos udskriftsjob i kø er væk osv.

  Jeg håber at du kan hjælpe mig - for ikke engang Canon Danmark kan hjælpe mig.Jeg har søgt overalt på nettet for div. utilities men disse programmer siger det samme som mine dos appl.

  Med venlig hilsen

  Brian S.Sørensen


  Karbo svarer

  Hej Brian

  Dos giver fortsat flere og flere problemer under Windows. Jeg har oplevet tilsvarende ved skift fra Windows 98 til Windows 98SE og problemerne bliver sandsynligvis værre ved skift til Windows Me og Windows 2000.

  Mange benytter fortsat gode gamle, stabile og hurtige DOS-programmer til fakturering, bogføring og den slags. Derfor er et generelt råd, at holde sig til den oprindelige Windows 98 (ikke SE). Den giver mindst problemer.

  Du er så rendt ind i et problem mht. til PCL-emulering, som jeg forstår din beskrivelse. PCL er et sidebeskrivelses sprog, og det er et HP-format, som nbæsten alle DOS-programmer forstår. Derfor vælger jeg selv altid HP-printere til netværks- (især) og enkeltbrugere, der har behov for DOS-udskrift. For så er der færrest problemer.

  Din Canon-printer har ikke "ægte" PCL. Derfor kører man et emuleringsprogram. Det er desværre ofte en dårlig løsning, for emuleringen er en nødløsning. Og den slags programmer er sjældent totalt gennemtestede - der kan optræde uløslige problemer, når de bruges i mere komplekse sammenhænge. Og jeg er bange for, at det er den situation, du er havnet i.

  Hvis du installer Windows-drivere til LPT2 - virker det så i DOS? Det kunne måske være en mulighed - at skifte frem og tilbage, alt efter, hvem der skal skrive. Men meget upraktisk. Hvad med de andre LPT-modes i BIOS, har du prøvet dem?

  Som sidste udvej vil jeg anbefale dig at få den mindste HP Laserjet på prøve, og se om den virker efter dine behov. Eller måske prøve at få fat i en brugt Laserjet 4, som er den mest kompatible printer overhovedet. Det burde let at finde sådan en meget billigt.

  Ellers må du tage fat i Canon og evt. hente et opdateret emuleringsprogram.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.