Ustabil PC, 2...

07.01.01

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo

  Jeg har for et par md. siden købt følgende: Asus P3V4X (Via Apollo Pro 133A), P III 733/133 mhz, tower m. 300 W., Converter til FC-PGA, Acard SCSI-2 (til brænder), HP CD-RW SCSI 9000 serie, Barracuda Seagate 20 GB/ATA 66, SB PCI 128, Creative CD-R 52x, Grafikkort Riva TNT2 32MB, 2 x 128 MB SD-RAM 133, Win 98 SE.

  Det første problem er at jeg syntes PC'en er langsom specielt når man tømmer papirkurven. Det andet er at PC'en låser periodisk. Jeg kan ikke fremprovokere fejl og har undersøgt flg. RAM, HD, Brænder, CPU, og drivere. Der er ingen konflikter nogen steder. Dog svinger strømmen lidt op og ned på hhv. CPU og Motherboard, men dette er ifgl. Asus' eget program til test af PC'en, som vidst ikke skulle være særligt pålideligt. Hvad gik der galt ? (Kører stadig FAT 16 m. 8 partioner).

  Med venlig hilsen, Ulla


  Karbo svarer

  Hej Ulla

  Det med papirkurven ved jeg ikke, hvad kan skyldes. Det lyder somom, at der er en "prop" i et eller andet systemlag - noget med hardware og Windows-drivere. Det kan også skyldes din besynderlige opdeling af harddisken i 8 partitioner med FAT16 - hvad skal det gøre godt for?

  Det samme gælder det næste, og værre problem, at pc'en periodisk fryser. Det er noget værre skidt, og jeg kan også høre, at du har prøvet at teste på mange måder.

  Desværre har visse af VIA's chipsæt ry for netop den type fejl. Det er muligt, at du kan hente noget ved at opdatere BIOS'en; du kan sandsynligvis finde en opdatering på Asus' site.

  Har du prøvet i en periode at fjerne SCSI-kortet? Det er et fabrikat, jeg ikke kender. Har du den rette driver til det? Jeg ville nok hive det kort ud, og se om fejlen fortsat er der.

  Så er der det converter-kort. Som jeg forstår det er bundkortet beregnet til en Slot One-processor, som du så via converteren får en Socket 370-processor monteret i. Jeg ikke har prøvet det selv, men jeg ville nok være kritisk overfor den slags løsninger. Jeg har aldrig hørt, at det ikke skulle virke, men med årene er jeg selv blevet mere og mere konservativ. Det vigtigste er, at pc'en er stabil, og jo mindre, man hægter på, jo mere stabil bliver den.

  I værste fald kan du blive nødt til at udskifte bundkortet; det er i hvert fald synd, at de skal døje med ustabilitet, når du ellers har investeret i så glimrende hardware.

  Skriv igen, hvis du har flere spørgsmål!

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.