Oldnordisk diskettedrev

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...
 • Hejsa - først vil jeg sige at det er en fed hjemmeside i har jer...

  Jeg troede ikke jeg kunne lære mere om putere, men der kan man bare se - der er jo et hav af infoz som jeg ikke ved, men nu til mit spørgsmål.

  Under læsningen af jeres side, stødte jeg på noget i havde skrevet om ica bussen, nemlig at der er både en intern og en ekstern, under den interne står der at diskettedrev, comporte etc. kører. Nu er det så jeg undrer mig over at pci arkitekturen ikke har overtaget denne udvikling, for når man bruger diskettedrevet i dag, så er det altid ulideligt langsomt, sløver hele maskinen, ja ved formatering i windows af disketten, kan du faktisk ikke lave andet... Sååh hvorfor? Eller er der lavet diskettedrev som kører på en af de andre busser?

  Med Venlig Hilsen
  Christian Henriksen
  Datalogistuderende på HF Århus


  Karbo svarer

  Hej Christian

  Du har ret - diskettedrevet virker oldnordisk og stærkt sløvende. Når man har bevaret det på sin oprindelige plads, skyldes det sikkert kompatibiliteten. Med en opstartsdiskette kan du altid boote en pc med et hvilket som helst operativsystem. Det være sig Linux, Windows, you name it. PC'ens egne opstartsrutiner inkl. BIOS kan klargøre pc'en i tilstrækkelig grad til at diskettedrevet virker, og så kan opstartsprogrammet aktiveres derfra.

  På den måde behøver du ingen drivere for at læse disketten. Det vil nok være tilfældet, hvis diskettedrevet sad på PCI-bussen.

  I øvrigt - hvornår bruger du det? Sikkert aldrig på nær ved geninstallation af Windows. Og så kan du jo bare disable det i BIOS til dagligt... I en af mine pc'er er der slet ikke monteret diskettedrev.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.