Windows, out of memory...

20.11.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo

  I forbindelse med at jeg brugte et ressourcekrævende program fik jeg en meddelelse om at programmet var "out of memory" - programmet foreslog derefter at jeg skulle gå ind i Windows System og ændre på den Virtuelle hukommelese. Dette prøvede jeg så uden held, men nu er problemet så at selvom jeg sætter Windows til at vælge den virtuelle hukommelse og genstarter computeren, bliver den virtuelle hukommelse ved med at være deaktiveret!
  Håber du kan hjælp mig.

  Mvh. Jacob Qvist


  Karbo svarer

  Hej Jacob

  Den virtuelle hukommelse er en swapfil, som ligger på harddisken. Filen fungerer som en "forlængelse" af den fysiske RAM. Når der ikke er mere plads i de 128 MB RAM, eller hvad man nu har, så skrives data til swapfilen i stedet. På den måde kan pc'en have et langt større arbejdslager end det, den fysiske RAM kan rumme.

  Normalt skal man lade Windows selv regulere swapfilen, men man kan gå ind og ændre i den. Det gør man i Egenskaber for System, hvor der er en knap til Virtuel hukommelse:

  Her kan man så flytte swapfilen til den partition, hvor der er bedst plads. Man kan også begrænse dens størrelse og angive en fast størrelse; det er der mange der anbefaler:

  Endelig kan man vælge at deaktivere den virtuelle hukommelse. Det betyder, at man ikke tillader swapfil. Det kan ikke anbefales, for i praksis virker det slet ikke, det er somom Windows skal have en smule swapfil. I en pc med 512 MB RAM kan man sagtens reducere swapfilen til 1 MB, men den skal være der; det er i hvert fald min erfaring med Windows Me.

  Det lyder underligt, det du har oplevet, at du ikke kan vende tilbage til de automatiske indstillinger. Det har jeg aldrig hørt om før. Jeg har forsøgt at søge i registreringsdatabasen - forgæves, og jeg har søgt rundt på nettet uden at finde tips eller hints til at komme videre.

  Hvis jeg var dig, ville jeg lave en "mild geninstallation" af Windows 98 ved at installere henover den nuværende. Start install.exe fra Windows-CD-ROM'en indefra Windows. Så kan du lave en lille hurtig geninstallation, som ikke ændrer noget ved de registrerede programmer. Og mon ikke det klarer problemet?

  Se modul 6b om swapfil mv.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.