Tip 29. Om RAMPage: Få styr på pc'ens hukommelse


Næste tip
Forrige tip

Programmet RAMPage kan hjælpe med at frigive RAM. Det kan være en stor hjælp. Især, hvis du arbejde med billedbehandling, for hvis der er noget programmer som Adobe PhotoDeluxe og Adobe Photoshop er gode til - så er det at bruge pc'ens RAM.

RAMPage er freeware (altså gratis). Det er skrevet af John Fitzgibbon, og kan hentes på adressen www.jfitz.com. Desværre er hans site lidt langsom, men det kan lade sig gøre at komme igennem. Du kan sikkert også finde RAMPage på andre sites.

Programmet er hurtigt at installere:

Pc'en skal genstartes

Efter installation skal PC'en startes. Så finder du det i Windows Start-menuen. Her er dialogboksen. Der er ikke det store at se til:

RAMPage - en rigtig god lille utility

Meningen er, at programmet selv forsøger at frigive RAM, mens Windows arbejder. jeg har sat det til at frigive 20 MB ad gangen. Klik på OK, så er PAMPage aktiveret.

Her ser du hjælpeteksten:

Hjælpetekst

Du kan nu følge den fri RAM-mængde i SysTray yderst til højre i proceslinjen. Her er der 156 MB, men det vil være forskelligt fra PC til PC:

Hjælpetekst

Hvis du dobbeltklikker på tallet, frigives den ønskede RAM-mængde. Det er nogle gange en god ide, når Photoshop eller et andet stort program har brugt alt for meget RAM.

RAMPage virker; og i nogle situationer er det rigtig godt at have. Da kan det spare de genstarter af Windows 98, som man ellers ofte er tvunget til.