Om Antivirus

Virus er noget møg, og der kommer mere og mere af det. Jo mere aktiv man er på Internettet, jo mere sårbar bliver man overfor virus...

Hvad skal man så gøre? Jo du skal selvfølgelig et antivirus program, og sørge for, at det altid er installeret på din pc. Men hvilket - det kan vi ikke entydigt rådgive om. Vi har testet nogle stykker.

Problemet er, at programmerne i visse tilfælde kan genere Windows, så pc'en simpelthen fungerer dårligere. Det har vi oplevet flere gange, ligesom det er tilfældet med dårligt konfigurerede firewall-programmer. Og det er meget frustrerende.

Et andet problem er opdateringen med ny signatur-filer, som kan genkende de ny virus. Denne opdatering bør foregå automatisk - dagligt - via nettet, uden at man behøver at foretage sig noget. Det er vist kun Panda, der kan leve op til det.

Læs vores korte kommentarer til disse antivirus-programmer. Og send os gerne en kommentar med dine oplevelser, som vi så vil bringe her!


Panda

Panda er et europæisk produkt, egentlig er det vis spansk. Det er et meget seriøst program, som helt klart løser opgaven på troværdig vis. Der bliver tjekket i e-mails og overalt.

Køb Panda gennem den danske distributør, så får du gratis 24 timers hotline telefon. Det er et kanon tilbud, for man kan virkelig have brug for ekspert-hjælp, når der er virus på pc'en.

Panda opdaterer sig selv på nettet, og det fungerer godt. Desværre gav det en del brok på en af vores pc'er, som gik helt i baglås. Derfor vil jeg anbefale at du tester en prøveversion, før du køber produktet. Du kan hente en testversion på denne side. Panda er nok det bedste antivirusprogram overhovedet - hvis det ikke driller.

AVX eller Central Command

Central Command er det ny navn for antivirusprogrammet AVX, som er et af de nyeste på markedet.

Hent programmet her.

AVX, som det hed tidligere, fandt rent faktisk virus i en e-mail, i den måned jeg benyttede det:

Du kan få en testversion, der holder i 30 dage.


Mcafee

Det ældste og mest udbredte antivirusprogram er Mcafee. Klik her:

Vi har ikke de bedste erfaringer med Mcafee. Jeg købte på et tidspunkt et 12 måneders abonnement, og det virkede bare ikke. Men det gør det nok nu. 2 år koster pt $40.

Norton Antivirus

Firmaet Symantec laver også et glimrende antivirus-program. Det følger bl.a. med de udmærkede Epox-bundkort, men kan også købes.

Jeg fik programmet sammen med mit ny bundkort, og det lader til at virke fint. Det opdaterer sig selv jævnligt over nettet, som det ses her:

Der var meget rod med Norton Antivirus i foråret 2001. Her er en mail, vi modtog om emnet:

Hej Michael
Jeg har fået ADSL og fik et tilbud med om at installere Norton Antivirus 2000. Som sagt så gjort.........men, men, men. Skidtet sløver ens PC gevaldigt ned, når man går på internettet. Jeg afinstallerede hele molevitten, og bagefter kørte maskinen og internettet optimalt igen.
Så.... installér IKKE Norton Antivirus.
Venligst
Jan
Såvidt vi er orienterede, har Norton udbedret problemerne siden. Vi benytter selv fortsat Norton Antivirus.


InoculateIT

Dette velkendte program har skiftet ham. I dag koster det $20, men du kan få 60 dages gratis test: eTrust InoculateIT antivirus. PS: meget rodet hjemmeside, synes jeg nok. Men programmet er vist fint.


Anti-vir

Et helt gratis (tysk-fremstillet, tyskerne laver meget god gratis software) antivirus-program, som vi har fået anbefalet.

Se www.free-av.com/


Læs en test af antivirus-programmer her.


Links til Firewall.


Copyright 2001 Michael Karbo.